Onderstaand treft u links aan naar een aantal websites met interessante informatie voor consumenten die geïnteresseerd zijn in financiële producten of op zoek zijn naar een financieel adviseur.

 

Autoriteit Financiële Markten

De Autoriteit Financiële Markten is de toezichthouder op de financiële markten en is ook verantwoordelijk voor het afgeven van vergunningen aan financieel dienstverleners. Op de consumentenwebsite treft u informatie aan over de eisen waaraan een financieel dienstverlener moet voldoen, het vergunningenregister en informatie over financiële producten met handige tips voor de oriëntatiefase.

 

 

Wanneer u als consument een klacht hebt over een financieel product of een financiële dienst, kunt u deze indienen bij het Klachteninstituut Financiële Dienstverlening, kortweg Kifid. Bij Kifid kunt u terecht voor klachten en geschillen over verzekeringen, hypotheken, leningen, financieringen en beleggingen. U moet wel eerst samen met uw financiële dienstverlener een oplossing proberen te vinden via de interne klachtenprocedure (IKP).

 

NIBUD
Het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) is een onafhankelijke stichting die informeert en adviseert over financiën van huishoudens. De missie van Nibud luidt: ‘Het verhogen van de zelfredzaamheid van consumenten op het gebied van de huishoudfinanciën.’

 

 


Wijzeringeldzaken.nl wijst je de weg naar betrouwbare informatie over je financiële zaken. Wijzeringeldzaken.nl is geen bank of commerciële organisatie. Is één van de levensfasen voor jou van toepassing of heb je vragen over geldzaken zoals beleggen, lenen, sparen of schulden. Dan kun je met de informatie, tips en hulpmiddelen die je op deze website vindt, je financiën beter op orde krijgen.

 

 


Advieskeuze.nl is opgericht om particuliere en zakelijke bezoekers op een 100% onafhankelijke manier te helpen met het kiezen van de juiste adviseur. We willen een zo volledig mogelijk overzicht geven van alle advieskantoren in Nederland. Ieder advieskantoor wordt gratis op onze website getoond inclusief linkjes naar de eigen website, e-mailadressen en social networks. Op het moment dat je op een linkje klikt, een e-mail stuurt of als je een afspraak wilt maken met een adviseur ontvangt Advieskeuze.nl géén inkomsten. Er is dus nooit sprake van een commercieel belang om een adviesorganisatie beter of anders te tonen in het zoekresultaat.

 

 

SVC Compliance B.V. is één van de leidende organisaties op het gebied van Wft compliance en uitvoeringsorganisatie van Keurmerk en Wft-Certificering. Doordat wij de branche van binnenuit kennen, zijn wij in staat de open normen van de Wft te vertalen naar praktische toepassingen voor adviseurs en bemiddelaars.
Of het nu gaat om het aanvragen of uitbreiden van een vergunning, het inrichten van bedrijfs- en adviesprocessen of het beoordelen van uw dossiers op Wft verplichtingen, u bent ervan verzekerd dat SVC de deskundige partner is die u verder helpt.